Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Πείτε αντίο στην "Ασφαλή Κατάργηση" USB

Ο όρος "Ασφαλή Κατάργηση" δεν μας είναι είναι και τόσο άγνωστος. Κάθε φορά που θέλαμε να αποσυνδέσουμε μια μνήμη usb ή έναν εξωτερικό σκληρό usb από τον υπολογιστή μας έπρεπε να κάνουμε πρώτα ασφαλή κατάργηση. Όταν το ξεχνούσαμε υπήρχε περίπτωση να χάναμε τα δεδομένα μας ή ακόμα και να καταστρεφόταν η μνήμη usb και να χρειαζόταν format για να επανέλθει.
Επίσης την επόμενη φορά που θα χρειαζόταν να χρησιμοποιήσουμε μια usb μνήμη χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί ασφαλή κατάργηση εμφανιζόταν το παρακάτω "εκνευριστικό" παράθυρο.


Όσο τα χρόνια περνούν τα λειτουργικά συστήματα εξελίσσονται και πλέον η διαδικασία "Ασφαλή κατάργηση" ή αλλιώς "Safely Remove" είναι πλέον  τυπική. Το λειτουργικό σύστημα των Windows 7 μας επιτρέπει την γρήγορη και ασφαλή αποσύνδεση συσκευών usb χωρίς να χρειάζεται η διαδικασία "Ασφαλούς κατάργησης". Ας δούμε πως μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε.

Αρχικά ανοίγουμε το "Device Manger" (Διαχείριση Συσκευών), εμφανίζεται αν πληκτρολογήσουμε στο πεδίο αναζήτησης της έναρξης "device manager" όπως φαίνεται στην εικόνα.


Μόλις ανοίξει το παράθυρο διαχείρισης συσκευών κάνουμε κλικ στην επιλογή "Disk Drives" ώστε να μας εμφανίσει όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες δίσκων που έχουμε στον υπολογιστή μας. Όσες από αυτές είναι USB περιλαμβάνουν πάντα την λέξη USB στην περιγραφή τους.


Επιλέγουμε την συσκευή USB για την οποία θέλουμε να απενεργοποιήσουμε την απαίτηση ασφαλούς κατάργησης κάθε φορά που την αποσυνδέουμε από τον υπολογιστή μας και κάνουμε διπλό κλικ. Στη συνέχει πάμε στην καρτέλα Policies και επιλέγουμε την πρώτη επιλογή "Quick Removal" όπως φαίνεται στην εικόνα και πατάμε ΟΚ.


Πλέον μπορούμε να αποσυνδέουμε τις usb συσκευές χωρίς να χρειάζεται να πραγματοποιούμε ασφαλή κατάργηση. 

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails