Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Δημιουργήστε πολλαπλούς φακέλους στο δευτερόλεπτο

Αν σας έχει τύχει ποτέ να χρειαστεί να δημιουργήστε ένα μεγάλο αριθμό φακέλων σίγουρα θα ξέρετε πόσο χρονοβόρα διαδικασία είναι. Ένα πολύ συχνό παράδειγμα δημιουργίας φακέλων είναι όταν θέλουμε να αρχειοθετήσουμε έγγραφα σε φακέλους ανά έτος και ανά μήνα. Με το πρόγραμμα "Text 2 Folders" μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλαπλούς φακέλους στο δευτερόλεπτο. Ας δούμε πως :

Το πρόγραμμα "Text 2 Folders" είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας στο παρακάτω κουμπί :


Με το που ολοκληρωθεί η εγκατάσταση αποσυμπιέζουμε το αρχείο με οποιοδήποτε πρόγραμμα αποσυμπίεσης διαθέτουμε και εκτελούμε το αρχείο Text2Folders.exe. Θα εμφανιστεί η κεντρική οθόνη του προγράμματος. Στο παράδειγμα μας δημιουργήσαμε στον φάκελο D:\Test, 12 φακέλους που το όνομα τους είναι κάθε μήνας του έτους. Ας δούμε βήμα-βήμα πως το καταφέραμε :

  1. Επιλέγουμε την διαδρομή στην οποία θέλουμε να δημιουργήσουμε τους φακέλους μας.
  2. Κάνουμε κλικ στην επιλογή Manual.
  3. Στο παράθυρο που ενεργοποιείτε πληκτρολογούμε τους μήνες(το όνομα των φακέλων μας) σε λίστα.
  4. Κάνουμε κλικ στο κουμπί Create folders ώστε να δημιουργήσουμε τους φακέλους
  5. Κάτω αριστερά στην οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη Done όταν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δημιουργίας των φακέλων.
Αυτό ήταν! Οι φάκελοι με τα ονόματα των μηνών δημιουργήθηκαν όπως μπορούμε να δούμε στην παρακάτω εικόνα:


Ας κάνουμε το σενάριο λίγο πιο πολύπλοκο και ας υποθέσουμε ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μόνο φακέλους στην διαδρομή που του ορίσαμε αλλά και υποφακέλους μέσα σε αυτούς. Για παράδειγμα θέλουμε δύο φακέλους ένα για το έτος 2011 και ένα για το έτος 2012 ο καθένας από τους οποίους θα περιέχει όλους τους μήνες. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται πως πρέπει να συντάξουμε την λίστα με τους φακέλους μας. Θα πρέπει απλά να προσθέσουμε το σύμβολο "/" μεταξύ των ονομάτων που θέλουμε να διαχωρίσουμε σε υποφακέλους.


Για παράδειγμα στην περίπτωση του έτους 2011 για τον μήνα Απρίλιο θέλουμε ακόμα έναν υποφάκελο με το όνομα Έγγραφα. Η σύνταξή στην λίστα θα είναι "2011/Απρίλιος/Έγγραφα".

Απλά, γρήγορα και χωρίς κόστος ούτε καν με εγκατάσταση του προγράμματος δημιουργούμε πολλαπλούς φακέλους στο δευτερόλεπτο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails