Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Προσθέστε Tabs στο Microsoft Office

Ένα μεγάλο ποσοστό από εμάς στην καθημερινή χρήση του υπολογιστή χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα Office της Microsoft. Σίγουρα θα έχετε βρεθεί χαμένοι σε πολλά έγγραφα κειμένου Word, Excel ή Power Point προσπαθώντας να κάνετε copy paste από το ένα στο άλλο και στο τέλος να έχετε ξεχάσει πιο παράθυρο είχατε ανοιχτό και ποιο όχι. Θα ήταν πιο απλά τα πράγματα αν το Microsoft Office είχε μια διάταξη όπως και οι Browser που χρησιμοποιούμε για την πλοήγηση μας στο internet, δηλαδή τα αρχεία του Microsft Office να ανοίγουν σαν καρτέλες όπως ακριβώς και οι σελίδες στο internet. Μπορούμε να ενεργοποιήσουμε αυτήν την δυνατότητα για το Microsft Office με την βοήθεια του προγράμματος Office Tab. Η δωρεάν έκδοση του προγράμματος Office Tab είναι για προσωπική χρήση και υποστηρίζει τα προγράμματα του Microsft Office (Word, Excel, Power Point).

Μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας το παρακάτω κουμπί :


Αφού κατεβάσουμε το πρόγραμμα στο υπολογιστή μας προχωράμε στην εγκατάσταση του . Αφού ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση εμφανίζεται το παράθυρο παραμετροποίησης του προγράμματος Office Tab. 



Παρατηρούμε ότι στην αριστερή πλευρά του παραθύρου που εμφανίστηκε μπορούμε να επιλέξουμε για πιο πρόγραμμα του  Microsoft Office θέλουμε να ορίσουμε  τις ρυθμίσεις. Στο παράδειγμα μας επιλέξαμε το Word . Στη δεξιά πλευρά τις οθόνης μπορούμε να ορίσουμε τις ρυθμίσεις λειτουργίας του Office Tab.

  1. Enable Tabs for Word : Επιλέγουμε αν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε την επιλογή των tab (καρτέλες) στο Word.
  2. General : Γενικές ρυθμίσεις του προγράμματος όπως για παράδειγμα να μας ενημερώνει με μήνυμα στην οθόνη μας αν θα κλείσουν οι καρτέλες, να κρύβει την επιλογή για τις καρτέλες όταν έχουμε μόνο ένα έγγραφο ανοιχτό, να κλείνει το έγγραφο όταν κάνουμε διπλό κλικ στην μέση της καρτέλας, ενεργοποίηση της επιλογής drag and drop για την καρτέλα.
  3. Shortcut : Μας προσθέτει κάποιους συνδυασμούς πλήκτρων για την διαχείριση της λειτουργίας του Office Tab,  λειτουργίες όπως επιλογή καρτέλας, εμφάνιση και απόκρυψη της μπάρας με της καρτέλες του Office Tab.
  4. Position : Ορίζουμε την θέση που θέλουμε να εμφανίζεται η μπάρα  Office Tab, έχουμε την επιλογή να ορίσουμε την θέση της, πάνω από το έγγραφο μας, κάτω, δεξιά ή αριστερά.
Η επόμενη καρτέλα (Style & Color) στο πρόγραμμα Office Tab μας δίνει την δυνατότητα να τροποποιήσουμε τον τρόπο που θα εμφανίζονται οι καρτέλες στο Office.

  1. Tab Layout : Μπορούμε να ρυθμίσουμε το μέγεθος της καρτέλας που θα εμφανίζεται.
  2. Tab Style : Μπορούμε να επιλέξουμε το στυλ που θα έχουν οι καρτέλες μας από μια συλλογή στυλ που μας προσφέρει το πρόγραμμα. Παρατηρούμε ότι στο κάτω μέρος υπάρχει η δυνατότητα προεπισκόπησης του στυλ το οποίο επιλέξαμε.
  3. Tab Font : Μπορούμε να ορίσουμε την μορφή της γραμματοσειράς και το μέγεθος που θα εμφανίζεται στους τίτλους των καρτελών.
  4. Tab Color: Μπορούμε να ορίσουμε χρώματα στις καρτέλες ανάλογα την κατάσταση τους ,δηλαδή αν είναι εκείνη την στιγμή επιλεγμένη ή όχι.
Μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα του προγράμματος Office Tab εμφανίζονται παρακάτω όπως σημειώθηκαν από τον κατασκευαστή του προγράμματος.

Αποθήκευση όλων των αρχείων με ένα κλικ
Ένα βασικό πλεονέκτημα του Office Tab είναι η ενοποίηση των ενεργειών. Αν χρησιμοποιούμε πολλά αρχεία δεν χρειάζεται να τα αποθηκεύουμε και να τα κλείνουμε ένα ένα χωριστά απλά πατώντας στην επιλογή "Save All" ή "Close All" μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε ή να τα κλείσουμε όλα μαζί αντίστοιχα.

Μετονομασία αρχείων πολύ εύκολα
Δεν χρειάζεται να επιλέξουμε "Save As" (Αποθήκευση Ως) για να μετονομάσουμε ένα αρχείο που έχουμε ανοιχτό, απλά κάνουμε δεξί κλικ πάνω στην καρτέλα και επιλέγουμε Rename. Στην περίπτωση όμως που θέλουμε να αποθηκεύσουμε το αρχείο σε άλλο φάκελο θα πρέπει να επιλέξουμε "Save As" (Αποθήκευση Ως).

Εμφάνιση ολόκληρου του ονόματος αρχείου
Συνήθως όταν το όνομα ενός αρχείου είναι μεγάλο στην γραμμή εργασιών εμφανίζεται μόνο ένα μέρος του ονόματος. Ωστόσο, με την χρήση του Office Tab θα μπορούμε να βλέπουμε όλο το όνομα του αρχείου στην καρτέλα.



Εύκολο Μενού
Κάνοντας δεξί κλικ πάνω σε μία καρτέλα εμφανίζεται ένα γρήγορο μενού διαχείρισης του αρχείου που έχουμε ανοιχτό παρέχοντας πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες, όπως άνοιγμα /  κλείσιμο / αποθήκευση.


Εύκολο στην χρήση
Το Office Tab μας δίνει την δυνατότητα να ανοίξουμε πολλά έγγραφα σε ένα μόνο παράθυρο και μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτά απλά μόνο με ένα κλικ. Επομένως αυξάνεται η αποδοτικότητα μας όταν εργαζόμαστε με τα αρχεία του Office.


Υψηλή Απόδοση
Το πρόγραμμα Office Tab βασίζεται στην τεχνολογία προτύπου των Microsft Office Add-In με αποτέλεσμα να μην επηρεάζει την απόδοση του office. Επίσης το μέγεθος του αρχείου του προγράμματος είναι εξαιρετικά μικρό.


Μετακίνηση Καρτελών
Οι καρτέλες που έχουμε ανοιχτές μπορούν να μετακινηθούν πάρα πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας την "τεχνολογία" drag and drop δηλαδή απλά της "σύρουμε" στο σημείο που θέλουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το πληκτρολόγιο πατώντας Alt + N ενεργοποιούμε μία καρτέλα.

Προσαρμογή Εμφάνισης Καρτελών
Έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε μέσα από 11 διαφορετικά στυλ για την εμφάνιση των καρτελών που μας προσφέρει το πρόγραμμα. Σε κάθε στυλ μπορούμε να παρέμβουμε και να αλλάξουμε την γραμματοσειρά ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. (Θα πρέπει να επανεκκινήσουμε το Microsoft Office για να εφαρμοστούν οι αλλαγές).


Στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζεται ένα παράδειγμα εφαρμογής του προγράμματος Office Tab στο Word :


Σημείωση : Το πρόγραμμα Office Tab είναι συμβατό με τις εκδόσεις του Microsoft Office 2003, 2007, 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails