Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Δημιουργία αρχείων PDF με το PrimoPDF

Ένα πρόγραμμα που δεν θα πρέπει να λείπει από την εργαλειοθήκη του υπολογιστή μας είναι το PrimoPDF. Με το PrimoPDF μπορούμε να μετατρέψουμε οποιοιδήποτε έγγραφο θέλουμε  σε μορφή PDF. Είναι πολύ απλό στην χρήση του και παράλληλα δωρεάν. Ο τρόπος που λειτουργεί το PrimoPDF είναι ότι προσθέτει έναν εικονικό εκτυπωτή στον υπολογιστή μας με την ονομασία PrimoPDF, ο οποίος ουσιαστικά "εκτυπώνει" τα αρχεία μας σε μορφή PDF. 

Ας περάσουμε στην πράξη. Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσουμε το PrimoPDF στον υπολογιστή μας, πατώντας στο παρακάτω κουμπί.


Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην εγκατάστασή του.


Ακολουθούμε τις απλές οδηγίες του οδηγού εγκατάστασης και πραγματοποιούμε την εγκατάσταση του προγράμματος. Στη συνέχεια πάμε σε οποιοδήποτε αρχείο θέλουμε να μετατρέψουμε σε PDF και πάμε Αρχείο -> Εκτύπωση. Στο επόμενο παράθυρο παρατηρούμε ότι εμφανίστηκε ένας νέος εκτυπωτής με το όνομα PrimoPDF.


Τον επιλέγουμε και πατάμε Print. Αμέσως εμφανίζεται η οθόνη παραμετροποίησης του PrimoPDF.


Οι επιλογές που εμφανίζονται είναι οι παρακάτω :

Επιλογή 1 : Ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο του αρχείου που θέλουμε να μετατρέψουμε σε PDF θα πρέπει να κλικάρουμε στην σωστή επιλογή. Συνήθως χρησιμοποιείται η επιλογή Screen.

Επιλογή 2 : Πατώντας το κουμπί Change στην επιλογή 2 μπορούμε να προσθέσουμε κάποιες ιδιότητες στο αρχείο PDF που θα δημιουργήσουμε. Όπως Τίτλο, Συγγραφέα, Θέμα κ.α.

Επιλογή 3 : Πατώντας το κουμπί Change στην επιλογή 3 μπορούμε να ορίσουμε κάποιο επίπεδο ασφαλείας στο αρχείο μας. Για παράδειγμα μπορούμε να ορίσουμε κωδικό πρόσβασης, να ρυθμίσουμε αν θα μπορούν οι αναγνώστες του αρχείου να αντιγράψουν μέρος του κείμενο ή  φωτογραφίες που εμπεριέχονται σε αυτό.

Επιλογή 4 : Με την επιλογή 4 μπορούμε να επιλέξουμε αν το PrimoPDF θα αποθηκεύει τα αρχεία που δημιουργεί σε έναν συγκεκριμένο φάκελο που του έχουμε ορίσει ή αν θα μας ρωτάει κάθε φορά σε ποιο σημείο του υπολογιστή θα τα αποθηκεύει.

Επιλογή 5 : Αφού έχουμε ρυθμίσει όλες τις παραμέτρους πατάμε το κουμπί Create PDF (Επιλογή 5) και η δημιουργία του αρχείου ξεκινά.


Το παραπάνω  παράθυρο εμφανίζεται μόνο στην περίπτωση που το αρχείο που θέλουμε να δημιουργήσουμε υπάρχει ήδη. Σε αυτό μπόρουμε να επιλέξουμε αν θα αντικαταστήσουμε το υπάρχον PDF, επιλέγοντας Overwrite, ή αν θα συμπληρώσoυμε το υπάρχον PDF με την προσθήκη των σελίδων που θέλουμε να μετατρέψουμε σε PDF, επιλέγοντας Append.

Με το PrimoPDF μπορούμε μέσα σε μόνο λίγα λεπτά να δημιουργήσουμε αρχεία PDF δωρεάν, με εξαιρετικά αποτελέσματα!
Η ομάδα της CodeΤech το χρησιμοποιεί αρκετά χρόνια τώρα και σας το προτείνει ως το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας αρχείων PDF.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails