Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Double Driver! Backup όλων των drivers του υπολογιστή μας

To Double Driver είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που όχι μόνο μας επιτρέπει να κρατάμε αντίγραφα ασφαλείας (Back Up) όλων των drivers των συσκευών που βρίσκονται εγκατεστημένοι στον υπολογιστή μας, αλλά μας δίνει και την δυνατότητα να τους επαναφέρουμε μετά την επανεγκατάσταση του λειτουργικού μας.

Κάθε φόρα που έρχεται η ώρα να κάνουμε format στο υπολογιστή μας αρχίζουμε να ψάχνουμε τα συρτάρια μας για να βρούμε τα cd με τους drivers των συσκευών που έχουμε εγκαταστήσει, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν ολοκληρωθεί το format. Στην καλύτερη περίπτωση θα τα βρούμε!!! Στην χειρότερη μετά το format θα αρχίζουμε να ψάχνουμε στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του κάθε κατασκευαστή, για να βρούμε τον κατάλληλο driver που θα ταιριάζει για την έκδοση του λειτουργικού μας συστήματος. Από αυτήν την χρονοβόρα διαδικασία έρχεται να μας απαλλάξει το Double Driver, το οποίο κάνει όλη την δουλειά για εμάς.

Αρχικά πριν προχωρήσουμε στο format του υπολογιστή θα χρειαστεί να "τρέξουμε" το  Double Driver ώστε να κρατήσει back up από τους drivers των συσκευών. Πως γίνεται αυτό;

Κατεβάζουμε το πρόγραμμα Double Driver από εδώ.
Παρατηρούμε ότι το πρόγραμμα κατεβαίνει σε μορφή zip. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε πρόγραμμα αποσυμπίεσης αρχείων διαθέτουμε για να αποσυμπιέσουμε το αρχείο. Βασικό πλεονέκτημα του προγράμματος είναι ότι δεν χρειάζεται εγκατάσταση στον υπολογιστή μας αλλά τρέχει απευθείας από το εκτελέσιμο αρχείο dd.exe,



Διαδικασία δημιουργίας BackUp των drivers :
Θα εμφανιστεί η αρχική οθόνη του προγράμματος. Για να προχωρήσουμε στην δημιουργία του BackUp θα επιλέξουμε από το μενού του προγράμματος την επιλογή BackUp.


Στην οθόνη που εμφανίζεται παρατηρούμε κάτω αριστερά το κουμπί "Scan Current System", το οποίο θα πρέπει να πατήσουμε για να ξεκινήσει η εύρεση των drivers των συσκευών στον υπολογιστή μας.


Η επόμενη οθόνη είναι συμπληρωμένη με τους drivers των συσκευών μας και μπορούμε να δούμε στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης ότι ενεργοποιήθηκε η επιλογή Backup Now.


Έχουμε τρεις επιλογές για την αποθήκευση του Backup.


  1. Αποθήκευση απευθείας σε φάκελο.
  2. Αποθήκευση σε συμπιεσμένη μορφή (zip).
  3. Αποθήκευση σαν εκτελέσιμο αρχείο.
Επιλέγουμε όποιον τρόπο από τους τρεις θεωρούμε κατάλληλο για εμάς και ξεκινά η διαδικασία του Backup.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία μας ενημερώνει το πρόγραμμα για την επιτυχημένη ή όχι εκτέλεση της.
Αυτό ήταν ! Πλέον έχουμε όλους τους Drivers των συσκευών του υπολογιστή μας και είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε το format.


Διαδικασία επαναφοράς (Restore ) των drivers :

Αφού ολοκληρωσουμε το  format και την εγκατάσταση του λειτουργικού στον υπολογιστή μας, το επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήσουμε τους drivers. Πάμε λοιπόν ξανά στο αρχικό μας βήμα, στον φάκελο δηλαδή που έχουμε εγκαταστήσει το πρόγραμμα Double Driver και τρέχουμε το εκτελέσιμο αρχέιο dd.exe.

Για να προχωρήσουμε στην επαναφορά των drivers αυτήν τη φορά θα επιλέξουμε από το μενού του προγράμματος το Restore. 


Παρατηρούμε ότι στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται το κουμπί Locate BackUp για να ορίσουμε την διαδρομή που έχουμε αποθηκεύσει το BackUp μπορεί να είναι σε κάποιο μέρος του σκληρού δίσκου, σε ένα usb flash ή ακόμα και σε ένα cd.


Πατώντας το κουμπί Locate Backup εμφανίζονται τρεις επιλογές για την επαναφορά των driver.


  1. Αν είχαμε επιλέξει προεπιλεγμένη διαδρομή κατά το BackUp.
  2. Αν το αρχείο BackUp είναι σε συμπιεσμένη μορφή.
  3. Αν υπάρχει σε κάποια άλλη διαδρομή του σκληρού μας δίσκου ή εξωτερικής συσκευής.
Πατώντας ΟΚ μετά από τον ορισμό της σωστής διαδρομής του backup μας στην οθόνη του προγράμματος εμφανίζεται η λίστα με τους drivers που πρόκειται να επαναφέρουμε.


Πατώντας το κουμπί Restore Now κάτω δεξιά ξεκινά η επαναφορά και η εγκατάσταση όλων των drivers στον υπολογιστή μας. Αν θέλουμε να μην εγκαταστήσουμε κάποιον driver για οποινδήποτε λόγο απλά δεν τον επιλέγουμε από την αριστερή λίστα.

9 σχόλια:

  1. Εγώ που το έκανα δεν πέτυχε, μάπα το πρόγραμμα μην το κατεβάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάπας είσαι εσύ, το πρόγραμμα μια χαρά λειτούργησε σε μένα...σε περιβάλλον windows 8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μιά χαρά δουλεύει και στα 7ρια.

    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιδια εμενα δουλευει αλλα δεν μπορω να ανοιξω το wifi με το f8 το μονο που δεν δουλευει γιατι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θελω να κανω format, και απο xp να παω στα 7.. (ναι το ξερω εχω ακομα xp..) στα 7 και στα 8 δουλευει απο οτι λετε, στα xp? να υποθεσω οτι ισχυει το ιδιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οταν κανεις φορματ εν σου σβηνει και αυτο αρχειο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε παιδιά...όταν κάνει format δεν σου σβήνει το αρχείο που έχεις τους drivers?....σίγουρα θα τους ξαναβρώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παίρνεις το αρχείο σε ένα στικάκι, μαζί με όλα τα υπόλοιπα αρχεία που θέλεις. Απλό + εύκολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Related Posts with Thumbnails